Ögonkakao

| inspo
Hurra! Imorse läste jag HÄR om att Olle Eksells välkända ögonkakao ska komma i ny tappning i form av bland annat brickor, nya posters, kaffekoppar och grytunderlägg! Jag bara älskar motivet och kommer helt klart köpa någon av de nya produkterna när de lanserats!! 
 
 
Här är några exempel på de nya produkterna, så himla fina eller hur? Alla bilderna i collaget kommer också HÄRIFRÅN :) Jag kommer nog att beställa hem brickan först och främst, men så fort jag flyttar vidare till större lägenheten vill jag nog ha alltihop.
 
 
I Malmö finns det fullt av den här typen av väggmålningar/gamla reklamer på väggarna, jag bara älskar de och tycker det är så fint! För några veckor sen såg jag att det fanns en vägg där det stod just om Mazettis Ögonkakao, lite dolt i en gränd. Jag blev så glad när jag såg det, så himla fint. Älskar den detaljen i Malmö stad. Hoppas aldrig den försvinner, älskar retrokänslan! 

Kram 
 
LÄMNA EN KOMMENTAR      


hello monday

| stil
Godmorgon på er! Idag börjar jag jobba och ska göra det ett par dagar nu i veckan, blir lite torftigt på bloggfronten pågrund av det som ni kanske förstår.. Nåväl idag börjar jag klockan två så det blir skönt med lite mjukstart! Eftersom jag inte hade någon ny outfit att visa upp här på bloggen så tänkte jag istället visa en jag bar i september, samma dag som jag gjorde min första tatuering! Vill förövrigt göra en till, nu nu nu!!
 
 
Älskar min väska från Scorett, bär den cirkus varenda dag haha! Saknar att kunna gå runt såhär, men samtidigt älskar jag att kunna gosa ner mig i en varm jacka. 
 
 
Vad hittar ni på i veckan? Har ni höstlov eller hittar ni på annat? 
 
 
Hoppas ni får en underbar måndag!
Kram 
LÄMNA EN KOMMENTAR      


party favs on sale

| tips
Hej på er! Idag tänkte jag tipsa om min favoriter på NA-KD's stora rea, finns hur mycket fint som helst. 

 
one // two // three 
 
 
 
 *Inlägget innehåller adlinks
Har börjat få upp ögonen för jumpsuits, tycker det är så galet snyggt! nr 2 och 4 är så himla fina tycker jag. Enkelt att bara dra på sig en jumpsuit istället för att tänka på att matcha och hitta en hel outfit, eller hur?! Sen är gråa skalor och metallic något jag verkligen tycker om just nu, för att inte tala om trenden med trumpetformet som på byxorna på sista bilden. Älskar det!

Kram 

Throwback to Paris

| resor
Godmorgon fina ni! Äntligen lördag och jag ska inte göra mycket alls, mår ärligt talat inte speciellt bra... Längtar redan hem till Skåne igen pågrund av olika anledningar, främst pågrund av det jag skrev om tidigare i veckan.. Men, jag hoppas att det blir lite bättre. 

Idag tänkte jag köra en throwback till en resa jag var på förra sommaren, nämligen i Paris! Som jag kanske redan nämnt älskar jag att besöka städer i Europa och Paris tillhör favoriterna helt klart!

 
Första gången jag besökte staden var jag kanske runt 12? och det var en fantastiskt rolig resa, men andra gången jag åkte dit nu förra sommaren var det något helt annat! Troligtvis för att jag var äldre och upplevde allt på ett annat sätt. Jag blev förälskad!
 
 
Paris är perfekt stad att strosa runt i, de gånger jag varit där har jag inte köpt någon biljett till kollektivtrafik då det går att gå runt överallt. Visst känns det i benen men en hinner se så mycket till fots. Jag älskar det!


Att strosa längs Champs Élysées är självklart något jag rekommenderar en turist, men också ett besök i Montmartre, därifrån går det att se hela Paris ifrån. Så vackert! Paris är fullt att massa smultronställen, finns tusentals stereotypiska små franska butiker/restuaranger/caféer att besöka.
 
 
Sist jag var där så var vi på en fest på en båt som tog oss längs floden Seine, det var såå vackert och underbart! Nog den finaste fest jag blivit bjuden på.
 
 
Anledningen till att jag kom och tänka på att skriva om Paris var för att jag känner ett sånt sug efter att få resa! Brukar ni också känna det? Jag skulle kunna sätta mig på ett flyg till varsomhelst haha! 

Vad har ni för tips på destinationer? Jag vill se nya platser!!

Kram 

Happy friday

| vardag
Hej på er, hur mår ni idag? Jag känner mig helt groggy och ur rutin, jag somnade klockan 8 (!) igår. Jag som alltid förebereder inlägg + svarar på kommentarer kvällen innan känner mig nu helt lost, så här kommer ett lite senare inlägg. Brukar ju alltid posta runt 8-9 på morgonen, men hoppas inte ni märker en allt för stor skillnad ;). Jag behövde VERKLIGEN sova uppenbarligen haha!

Äntligen fredag för övrigt! Hurra! Jag är ju ledig varje fredag så idag har jag sovit ut, ätit god frukost och packat väskan, för idag åker jag hem till Östergötland igen. Ska nämligen jobba där nästa vecka så passar på att åka redan idag :) Vad hittar ni på till helgen?

 
Igår hade jag en kort skoldag och efteråt åkte jag och min klasskompis till Västra Hamnen i Malmö på ett möte, vi har nu bestämt lokal för balen nästa år och det känns hur skönt som helst! När vi väl var där tog jag lite bilder, visst är det vackert?! Precis vid vattnet och hamnen, Malmö är bara sååå fint.

 
Senare på dagen mötte jag upp min fina vän Johanna och vi tog en snabbtur in på Moderna Museet som fått in en ny utställning, massor med vackra tavlor och många välkända konstnärer. Jag bara måste dit snart igen!!
 
Hoppas ni får en underbar fredag : ) 
Kram!

Snapchat!

| tips
Hörni! Jag har gått och blivit nyförälskad i snapchat igen, tycker det är ett så enkelt och kul sätt att nå ut så ni får hemskt gärna följa mig. "Dropdeadcolour" är mitt användarnamn som inte behöver ifrågasättas då det är från tidernas begynnelse ha ha! Och jag är alldeles för lat och kär i mitt gamla konto för att göra ett nytt, jag får helt enkelt stå ut med namnet. 
 
 
Har blivit helt besatt av stickers-funktionen, bombar alla bilder med alla möjliga sådana. Blir så gulligt!
 
 
Kram på er

Monstera

| hemma
 
 
 
Jag har länge velat pryda mitt hem med monstera, så igår bestämde jag mig för att köpa ett litet blad men kom hem med ett GIGANTISKT stort sådant. Oj... ja.. Hon ser väl kanske lite felplacerad ut och jag måste nog köpa en ny vas men vackert blev det allt. Grönt är skönt!

Kram

oh sunny day

| Allmänt
Hurra säger jag bara! Det har varit klarblå himmel och sol här i Malmö i veckan, jag bara njuter. Äntligen riktig höst! När det är såhär vackert är hösten nog min favoritårstid. Hur är det vädret hos er? Bra hoppas jag. Igår hade jag en sisådär bra dag, men min nya chockrosa kappa livade upp stämningen.
 
 
Dessutom fick jag med mig en bukett rosor hem, för endast 20 kr! Har ni hört något liknande, jag kunde bara inte låta bli! Hade inte tänkt fylla på med nya blommor nu, eftersom jag ska iväg på torsdag och vara hemifrån drygt en vecka men ack... kunde bara inte hålla mig ifrån!
 
 
 
Har dessutom snöat in mig helt på ljudböcker. Älskar att få försvinna in i någon annans berättelse och tankar, det är så rogivande på något sätt. Har precis lyssnat klart på Alex Schulmans bok "Glöm mig". Fantastiskt bra, 5/5 stjärnor. Ni bara måste läsa/lyssna på den. 
 
 
Kram

drömmarnas frukost

| tips
Hallå fina ni och härliga tisdag! Jag hoppas att veckan går fort då jag får höstlov på torsdag, hurra! Äntligen lite ledighet tänkte jag skriva men jag ska faktiskt jobba hela den veckan, men det blir nog bra det med.
 
 
Den här fantastiska frukosten är tyvärr inte min verklighet idag, utan den avnjöt jag i torsdags. Magi!! Ni vet ju att jag älskar acaibowls, det är bara såå gott. Ni måste verkligen testa! 
 
 
Just den här smakade mango och passionfrukt, det var nog den godaste jag testat hittils. Och granolan som ligger som ett lager under bananerna är himlen i matväg. Det här vill jag ju egentligen starta varenda dag med! 
 
 
Hoppas ni fått en fin start på veckan så hörs vi snart!
Kram 
 

NA-KD favs

| tips
Hej på er! Har ni fått en bra start på veckan? Min var sådär. Grått och trist, både inombords och utomhus. Nåväl, idag tänkte jag tipsa om mina favoritplagg hos NA-KD.com. (adlink) Jag handlar ofta därifrån, frakten är supersnabb och jag blir alltid nöjd! Plus i kanten är att de är snabba med att ta in nya trender så det går alltid att hitta något fint. 
 
// one // two // three // four //
 
 
// five // six // seven // eight //
 
Vilket plagg tyckte ni var finast? Jag älskar alla!

Kram 
 
*Inlägget innehåller adlinks

att bli sviken av en förälder

| Allmänt
Idag tänkte jag skriva om något som jag tycker är otroligt jobbigt och som jag kanske helst egentligen inte pratar om så mycket. Jag har lovat mig själv att min blogg ska vara ärlig och naken, jag vill inte dölja det svåra i mitt liv och romantisera min vardag på något sätt, jag vill vara jag annars får det vara. Jag har i mitt liv, så länge jag kan minnas, mått väldigt dåligt i perioder. Jag har lärt mig vad ren och skär ensamhet är; att livet är något en går igenom ensam och att aldrig förlita sig helt och hållet på en annan människa. Jag har skadat mig själv och andra, men jag har också blivit skadad av andra vilket har lett till att jag isolerat mig både fysiskt och psykiskt. Jag har som ett slags skyddande lager runt min själ som ingen kan ta sig igenom. Det finns ingen som sett alla mina sidor, ingen som känner mig fullt ut. Nu tänker ni säkert att så är det väl med alla människor, att det finns sidor av en som aldrig visas för någon annan, men jag menar mer djupgående än så. Jag är som en fasad och den riktiga jag finns någonstans långt därinne. Bortglömd och rädd.  

Jag har lärt mig hur man går vidare efter att ha fått sitt hjärta krossat eller efter att ha blivit sviken av en vän. Vad jag inte har lärt mig är att hantera att bli sviken av sin förälder. Den person man har närmast band till, den person som alltid kommer finnas där. Den person som alltid kommer att älska en villkorslöst och finnas där varenda minut, varenda dag, varenda år. Åtminstone är det den bild jag haft av vad en förälder är, men har visat sig vara fel många gånger. I takt med att jag blivit äldre och mer medveten om mitt liv och min situation så har jag insett att saker inte är vad jag trott. Jag som alltid tänkt att jag och min förälder haft en sån nära och unik relation har fått inse att det inte alls är så. 
 
 
I min tonår när jag mått som sämst har jag många gånger skrikit efter hjälp och i desperation uppenbart skadat mig själv och hotat med att jag ska gå och ta livet av mig för att få någon slags respons. Jag har gjort så om och om igen för att det är först då som min förälder reagerat, någorlunda åtminstone. Jag har varje gång landat i mina skuldkänslor, hur kunde jag göra så mot min förälder som bryr sig så mycket? Det är ju mig det är fel på, jag bara överdriver och söker uppmärksamhet. Jag har skyllt det faktum att jag lidit av psykisk ohälsa på mig själv, i flera, flera år och mitt i allt det hemska är jag glad att jag insett att det verkligen inte stämmer. 

I våras satt jag på BUP-akuten med min bästa vän, jag ville inte leva. Läkaren som tog emot mig där sa förvånat till mig att hon inte förstod att jag var där med min vän, och inte min förälder. Hon sa att en riktig förälder hade satt sig i bilen och åkt dit till mig med detsamma, oavsett hur många mil det handlade om. Det fick mig att öppna ögonen, förstå o inse att det är något som inte stämmer. 
 

Jag är nu 18 år gammal. Jag har lärt mig att hantera mitt mående så gott jag kan, har självdiagnoserat mig själv och utifrån det försökt göra saker som ska hjälpa mig. Jag mår i perioder fortfarande så dåligt att jag känner att jag inte vill leva och känner fortfarande att min förälder inte tar det seriöst. Jag blir fnyst åt, bedd att sluta tänka på mig själv så mycket och ignorerad. Jag blir tillbedd att gå ut mer i solen, börja med yoga eller äta mer vitaminer, för det hjälper nog. Jag blir ofta så frustrerad att jag bara vill skrika, jag kan ju verkligen inte förstå hur en förälder kan vifta bort det faktum att ens barn inte längre vill leva. Jag kan inte tro att det är sant, vill inte tro att det faktiskt händer mig. 

Jag tycker att det är otroligt jobbigt att vara hemma hos vänner som lever i kärnfamiljer, i trygga familjekonstellationer. Jag blir i sådana situationer genast fylld av tung sorg, avund och uppgivenhet. Varför kan inte det vara mitt liv? Varför kan inte min förälder omfamna mig, prata med mig och framförallt lyssna. Varför kan inte min förälder komma och hämta mig när jag säger att jag tänker på hur jag ska ta mitt liv, att jag redan skrivit avskedsbrevet. Varför?
 
 
Nu blev det en väldigt lång och jobbig text, hurra till dig som tagit dig hela vägen till slutet. 
Nu tänkte jag fråga er, om någon utav er har fått uppleva samma sak i era liv? Dela jättegärna med er av era erfarenheter, jag behöver all stöd jag kan få. Jag vill inte vara ensam i detta. Skriv en kommentar eller maila mig på [email protected]
 
Stor kram!
 

| Allmänt
 

hair talk...

| stil
Hej på er! Nu är helgen redan slut och det känns väl mindre roligt, i veckan har jag ett par skoluppgifter som ska bli färdiga så ja, söndagsångesten är påtaglig. Vad brukar ni göra för att dämpa er söndagsångest? Jag brukar försöka skriva listor och planera i minsta detalj, men oftast hjälper inte ens det. 
 
 
För att prata om något annat tänkte jag be om lite råd från er! Den lila färgen har nu gått ur helt ur mitt hår och jag som tyckte det skulle bli skönt att få vara blond igen tycker det är urtråkigt! Vill ha mer färg, prova något nytt. Vad tror ni? Ska jag ge mig på pastelrosa eller kanske granny hair? Tycker det är kul att experimentera. 
 

Som jag nämnt tidigare använde jag ju Maria Nilas color refresh produkt för den lila färgen, det som är så bra med den är att den går ur helt efter några tvättar. Vilket gör det ännu enklare att prova på nya färger. Så, vad tycker ni? 
 

En annan fråga jag har till er är hur många inlägg ni tycker en ska publicera per dag? Jag har så mycket idéer just nu att jag skulle kunna publicera typ 5 om dagen haha! Men så känns det inte som att varje inlägg får tillräckligt m uppmärksamhet.. hmm förstår ni? Svårt det där.

Kram! 
 
PS, igår slogs det besöksrekord här på bloggen! Hurra, hurra, hurra vad jag blir glad :D 

moodboard

| Allmänt
 

Drömskor från Nike ☁

| stil
 
Om det är något jag veeeerkligen älskar så är det sneakers. En bevkäm sko är så viktigt för mig, avskyr att gå runt med skoskav. Det har lett till att jag samlat på mig rätt många par från framförallt Nike och Adidas, mina favoritmärken! Det känns som jag inte kan få nog!! 

Den sko jag fått upp ögonen för på senaste är Nikes "Air Max Thea" som jag tycker den är olagligt snygg. Vill mer än gärna ha ett par i min samling. Har tidigare funderat på det gråa paret men nu såg jag på Nikes hemsida att de finns i metallic, jag dör?! Så himla snygga. I need them. 
 
Vilken typ av skor gillar ni? 
Kram 
 

three things ☂

| tankar

Hej fina ni, äntligen fredag! Hoppas ni alla får en härlig helg :) Idag tänkte jag faktiskt dela med mig av en sån här blogglista, tycker de är så himla roliga att läsa! Just den här var faktiskt himla klurig, fick fundera länge på varje svar. Enjoy! 

 

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen

1. Stå i folkhavet i Saab Arena och se Kent spela live

2. Fira min 18-års dag i Amsterdam

3. Copenhagen Pride 2016 <3

 

Tre saker jag uppskattar 

1. Mitt hem

2. Att få vara kvinna

3. Bra förutsättningar i livet

 

 

Tre saker som jag vill ha

1. Oändligt antal flygbiljetter

2. En väska från Chanel (<3)

3. En sekelskifteslägenhet!

 

Tre saker jag älskar att göra 

1. Resa (!) 

2. Sjunga och dansa all night long.

3. Shoppa!

 

Tre ord som beskriver mig 
1. Glädjespridare

2. Klok

3. Unik

 

Tre saker jag vill bli bättre på

1. Hantera mina känslor

2. Trotsa mina rädslor

3. Fotografera!

 

 

Tre saker jag inte kan vara utan

1. Min familj såklart!

2. Mitt Visakort haha.... 

3. Mina hörlurar

 

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga 

1. Flytta till ett annat land
2. Arbeta med något jag älskar
3. Ge ett kärleksfullt hem åt alla hemlösa djur 
 
... Och som sagt, hoppas er helg blir maaagisk!
Kram 
 

Anastasia eyebrows

| tips


STRONG BROWS
 
DIP BROW | BROW DEFINER
 
Sponsrat inlägg
Hej fina ni! 

Som jag nämnt tidigare så är ABH's ögonbrynsprodukter något jag verkligen inte kan leva utan, specifikt då deras dipbrow produkt. Jag verkligen ÄLSKAR den! I början var den lite svår att arbeta med och jag gillade inte alls hur den fick mina ögonbryn att se ut, men så fort jag fick kontroll på tekniken blev jag frälst! 

Mina bästa knep för att lyckas med brynen med hjälp av Dipbrow produkten är dels att innan du applicerar produkten på brynet att skrapa av färg på locket, på så sätt kan du få önskad färg och styrka när du väl stryker på. Ett annat måste för mig är att borsta av med en ögonbrynsborste efter applicering för att få bort lite av produkten, på så sätt ser det naturligare ut. 

Det jag älskar med Anastasias dipbrow är att det går att forma ögonbrynen på så många sätt; det går att få en naturlig look med hjälp av "hårstrå" tekniken, vilket jag personligen föredrar! Som sagt, det är verkligen en produkt jag inte kan leva utan, 

Har ni testat den? :) 
Kram 

oh rainy day

| vardag
Godmorgon bloggis! Idag är det äntligen torsdag och jag tar helg, det eftersom jag är ledig på fredagar. Hurra! I eftermiddag reser jag hem till familjen i Östergötland och stannar tills på söndag. Ska bli härligt! Hoppas höstvädret är lite vackrare norrut. 
 
 
Igår, onsdag, bar jag detta. Jag bara ÄLSKAR (!) den här modellen på tröjor med puffärm, har en likadan i svart också. Hur fin är den inte?! Känner mig så snygg i den. 
 
 
I helgen ska jag dessutom investera i ny kamera, så ni slipper alla outfitbilder med dålig kvalité, jag stör verkligen ihjäl mig på det. Jag menar, hur dålig får en iPhone 6 kamera vara egentligen?! Nåväl, nästa vecka blir det allt ändring på det. Ska bli så kul :)
 

Hoppas ni får en fin dag,
Kram! 
 
 
 
 

my makeup essentials

| skönhet
Idag tänkte jag ägna lite kärlek åt fyra favoriter som jag verkligen inte kan leva utan; nämligen mina favoriter i sminkväg! Jag tycker det är så himla roligt med smink, det är ett fantastiskt sätt att vara kreativ på. Här kommer mina favoriter utan inbördes ordning! 
 
 
1. NARS radiant creamy concealer i färgen "Vanilla". Alltså wow säger jag bara. Den här produkten har jag suktat efter ett tag men aldrig tagit tag i att köpa, men så lite spontant gjorde jag det för några helger sen och det blev verkligen ett hallelujah moment! Jag har haft sååå svårt att hitta en concealer som faktiskt täcker allt blått runt mina ögon, men den här gör jobbet och så mycket mer! Det är verkligen en heltäckande produkt med magiskt fin finish. Mitt största tips i sminkväg!
 

2. Anastasia Beverly Hills Dipbrow i färgen "Blonde". Den här produkten har jag ägt och använt en lång tid, har tröttnat på den men sedan börjat använda den igen. Nu är jag förälskad på nytt och skulle inte kunna tänka mig en annan brynprodukt. Det går att få så många olika typer av resultat med olika tekniker med den här produkten, en otroligt viktig egenskap för mig som ofta ändrar form osv på mina bryn. Helt klart en 10/10 produkt! 
 

3. The Balms Mary Lou Manizer. Marknadens bästa highlighter produkt i min mening! Min matta och trista hy blir strålande efter några drag med den här produkten. Den ger en fantastisk glow som håller hela dagen (och natten) lång. Dessutom går den att använda som t,ex ögonskugga också. Jag brukar lägga den i mitten av ögat precis längs ögonfransraden för en extra touch. Love it!
 

4. Kat von Ds Everlasting liquid lipstick, sist men inte minst. En av mina passioner är helt klart liquid lipstick, jag använder faktiskt inget annat! Efter rekommendation köpte jag mig ett från Kat von D och blev bums förälskad! Läppstiften har en otrolig pigmentering, kommer i en lång rad magiska färger och håller hela dagen. Jag ÄLSKAR dessa. Mina favoriter är de på bilden som heter "Lolita" och "Exorcism". 

Vad har ni för sminkfavoriter och vad tycker ni om den här typen av inlägg?
Kram 

Hej tisdag! ☁

| vardag
Godmorgon fina ni, fick ni en fin start på veckan? Det fick faktiskt jag, hoppas det håller i sig! Något som med all säkerhet håller i sig är dock vädret, tusan vad trist det är med allt det gråa. Ikväll ska jag tillsammans med resten av studentkommittén på skolan på lite mingel och sedan händer inte så mycket mer. Vad hittar ni på? 
 
 
 
Gårdagens enkla men härliga outfit beståendes av bootcutbrallor från Lindex, randig blus från Forever 21, Blazer från Zara och sneakers från Armani. Hatten hittar ni på Åhlens! Är för övrigt helt såld på hattar/mössor/kepsar, känner mig helt tom utan något på huvudet nuförtiden, något som är underligt med tanke på att jag alltid envisats med att inte bära huvudbonad. Things change for sure!

Kram
 
 

Smultronställen i Malmö del 1: Möllevången

| tips
Hej fina ni!
Jag tänkte påbörja en liten bloggserie här där jag tipsar om platser i Malmö som jag verkligen älskar. I mina ögon är den här staden en av de finaste i världen, dels pågrund av Öresund som är så vackert att en brister. Men också pågrund av alla platser, som i många fall är rätt dolda smultronställen och alla fantastiska människor! Atsmofären i Malmö är verkligen en av sitt slag. 

 
Först ut blir Möllevången, ett område i centrala Malmö med en alldeles unik charm. Runt Möllan kan du hitta mat och andra varor från HELA världen, många som kommer dit för första gången beskriver det lite som att "vara utomlands" och så är det verkligen. Jag kan inte komma på någon annan plats i världen som är som Möllan. En plats där människor från världens alla hörn tillsammans skapar något fantastiskt.
 

Det är på Möllevångstorget som jag brukar köpa mina färska snittblommor. Varje dag, förutom söndagar vankas det torghandel på torget från 07-15. Där går det att finna alla olika sorts grönsaker, frukter och annat gott du kan komma på och mycket till, och så hav av blommor. Dessutom är det hur billigt som helst så det är lätt att unna sig massor av fint och gott! 
 

Utöver det finns det också ett härligt krogliv av alla olika slag, secondhand butiker och självklart det viktigaste; Sveriges godaste falafel!
Jag brukar konstigt nog aldrig se några turister där. Kanske är det tur då Möllan blir malmöiternas dolda smultronställe, men jag rekommenderar alla ett besök! 

Kramis! ♡♡♡

Ett litet paket

| nytt
I fredags hämtade jag ut ett litet paket med två fina ting i. Jag som redan tjatat om kärleken till Svenskt Tenn ska inte göra det mycket mer, men hurra, vilken vardagslyx!

 
I paketet låg dels en liten pocketbok som jag velat läsa, och som blev helgens läsning. Samt den välkända Ekollon vasen. Jag har sen en vecka tillbaks lagt ett par ekollon i blöt, så får vi se om de börjar gro! Jag har verkligen inte några gröna fingrar så det blir ett roligt litet experiment. 
Jag hade velat ha fler växter i mitt hem, men känner mest att de skulle vara vissna efter någon dag eller så. Får väl kanske ge det ett försök och se hur det går, kanske är jag a natural born florist, vem vet?!

Kram!

blomster

| hemma
Hej på er! Har nu tagit mig halvvägs genom min ensamhelg, men ack så ångestfyllt den är. Jag lever ju ensam, men har de senaste helgerna varit bortrest och varit i andra människors sällskap så det känns ovant. Jag som älskar att vara ensam tycker nu att det är jobbigt. Är nog den enda människan i världen som just nu längtar efter måndag.
 
 
Något som underlättar dock är att få unna sig en blombukett eller två, dessutom lyckades jag fynda en söt liten kristallvas för 25 kronor. Blommorna är löjligt billiga här i Malmö, känns som ett rån. Sjuttio kronor för två fina buntar med favoritblomman - Hurra! 
 
 
Rosknoppen stal jag (yes you heard it) från innegården här i området, men jag tyckte att den gjorde sig bättre här hos mig än dold i ett snår. Fint va?
 
 
Jag har dessutom ett tips till er! Ni borde alla se "Det 13:e tillägget" på Netflix, så himla viktigt. 
Hoppas ni har en fantastisk helg,
 
Kram! 

Acai bowl

| vardag
Hej på er! Måste bara börja inlägget med att tacka för all fin respons på mitt inlägg om att "fejka lyckan", ni är fantastiska. Tidigare idag unnade jag mig en riktig lyxfrulle då jag är ledig, helt klart en bra start på dagen! 
 
 
Här i Malmö finns ett litet acaibowl hak som är hur fint som helst! Plus i kanten är att det ligger cirkus två minuter från där jag bor, hurra!
 
 
Ett virrvarr av frysta bär, bananer, acairöran, granola och mandelflakes skapar magi, och dessutom är det otroligt mättande. Det kan en inte tro direkt! 

 
Vad har ni för favoritfrukost? Kram! 
 

Hur man överlever ett halvår av mörker

| tankar
Hej på er! Äntligen fredag och dags för en lugn helg för min del. Har inga planer alls förutom att skriva klart lite uppgifter, vilket känns skönt! Det märks verkligen att måendet påverkas av den nya årstiden, iallafall för mig. Jag känner mig genast lite tyngre och mer nedstämd, allt är lika grått och trist inombords som utomhus. MEN det gäller att inte grotta ner sig i allt det jobbiga, eller hur?

 
Eftersom jag tagit mig igenom ett x antal svåra depressioner har jag kommit fram till några få knep som faktiskt underlättar och som jag brukar dela med mig av. Dels hjälper det att försvinna in i en bra serie och tänka på annat, jag har tagit mig igenom väldigt många netflixsäsonger och till favoriterna tillhör White Collar, House of Cards och Orange is the New Black! Ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt att alla Netflixserier är toppenbra. Så, att gosa ner sig framför en bra serie och försvinna in i något annat än den egna verkligheten underlättar, jag lovar!
 
Sen brukar jag också försöka pyssla och bona i hemmet, göra det mysigt så en trivs och tycker det är fint. Det boostar vardagsglädjen om något, extra mysigt blir det med färska snittblommor och tända ljus. Gos! Jag brukar också skriva mycket för hand, främst listor där jag listar saker jag måste göra, saker jag tycker är svåra/jobbiga och så bockar jag av efterhand. Det är ett supertips! Och sist men inte minst, glöm inte att ta dig ut! Visst kan det kännas motigt att gå ut i kylan, men klä dig varmt och strosa runt en stund. Det underlätter verkligen. 

Glöm inte att våren kommer tillslut och då kommer allt kännas så mycket lättare. Håll ut!
 
Det finns ju faktiskt väldigt mycket härligt med hösten ocskå, så som alla fina men framförallt mysiga plagg, fina huvudbonader och alla varma färger förstås. Lyxigt nog är jag dessutom ledig varenda fredag så nu ska jag traska bort mot ett underbart litet frukost/brunch/lunchställe, men mer om det senare! 
Kram

Fake it til you make it ☼

| tankar
Jag har ju nämnt tidigare att jag ofta går in i svackor av nedstämdhet då jag isolerar mig själv och försvinner in någon slags tomhet. Jag måste säga att jag verkligen avskyr den person jag blir när jag befinner mig i sådana tillstånd, det är inte jag. Mitt sanna, lyckliga jag är en utåtriktad tjej som ÄLSKAR att stå i centrum och sprida glädje. När jag befinner mig i mina svackor blir jag helt tvärtom, helt förändrad. Det jag kommer skriva om nu är inte menat att vara något slags botemedel på depressioner, tro mig, men det hjälper för mig när jag försvinner in i min nedstämdhet.

Jag påverkas väldigt lätt av andra människor, jag är superduktig på att känna av situationer och andras känslor och humör. Jag har extremt lätt för att bli smittad av någon annans känslor, till exempel om någon är irriterad så blir jag också det. Det här är självklart något som drar ner mig ÄNNU mer när jag redan mår dåligt. Jag kan vakna på morgonen och känna att nej, varför ska jag ta mig till (exempelvis) skolan och vara mitt glada härliga jag om människorna omkring mig ändå ska vara tjuriga och trista tillbaka. Så har jag länge resonerat, men nu har jag kommit fram till motsatsen. 

Om jag ska kunna leva och fungera som jag faktiskt vill göra, det vill säga inte befinna mig i den här spiralen om tomhet och nedstämdhet, så måste jag försöka vara glad och positiv. Jag måste få vara "all over the place". Ofta vaknar jag morgonen och känner för att ställa in dagen, strunta i att kliva upp och stanna hemma för att nedstämdheten är så stark. Men istället för att faktiskt göra det kliver jag upp, lyssnar på en peppig podd/musik och bestämmer mig för att Jag är glad och Idag är en bra dag.
Jag sätter på ett leende och inbillar mig själv att jag är lycklig, för om jag gör så tillräckligt ofta funkar det tillslut. Om jag är den som kommer in i en grupp människor med en skön och härlig inställning och sprider glädje så smittar det förhoppningsvis av sig på andra; men med ALL SÄKERHET också på mig själv. Det jag vill säga är alltså att Jag själv är den som kan fylla mig med glädjerus som ingen annan kan. 
 
 
Jag jobbar med det här varje dag, tro mig. Det finns fortfarande dagar då jag känner att jag inte orkar vara på topp, och det är GIVETVIS okej. Det finns dagar då jag påverkas enormt av hur andra ter sig gentemot mig, vilken respons jag får och så vidare. Då kan jag lätt gå in i min tomhet och känna att det inte spelar någon roll. Men ofta försöker jag skaka av mig det faktum att andra inte så sprudlande som jag oftast och helst är, och fortsätter försöka vara den jag faktiskt är. Det känns viktigt för mig. 

Jag vill vara glad, nästan sådär så det kittlar i magen. Om jag inte känner så när jag vaknar, kan jag åtminstone tvinga mig själv att nå den känslan. Det funkar faktiskt, allt handlar om inställning. Att ändra sitt tankesätt, och jösses vad det är något som kräver TID och engagemang. Men det går, om en vill.

Hur brukar ni tackla er nedstämdhet? 
 
Kram! 

eucalyptus

| hemma
Hej på er! Den här veckan går så himla fort, skönt på sätt och vis tycker jag! Idag har faktiskt solen tittat fram här i Malmö, tänk att lite ljus kan förändra ens humör så drastiskt. Härligt! 

 
Påväg hem från skolan igår köpte jag två buntar med fina eucalyptus blad, så himla fina eller hur?! Dessutom doftar de så himla gott, riktigt fräscht och lite mintigt. Bortsett från solljus så gör också blommor mig lite gladare, vardagsglädje helt enkelt!

 
De senaste månaderna har jag varit på vift varenda helg, men nu till helgen ska jag bara vara hemma vilket känns konstigt på något vis. Känner mig nästan lite rastlös. Vad hittar ni på till helgen? 

 
Kram!

pinchos night

| Allmänt
Hej! Är vi redan framme vid onsdag? Jag som precis tänkte precis skriva "härliga tisdag". Nåja, jag är mätt och belåten och hemkommen från middag med min fina vän Nora. Vi bestämde oss för att gå till pinchos som jag besökt ett par gånger i olika städer. Jag bara ÄLSKAR konceptet, inredningen och maten.
 
 
Hade lätt kunnat inreda mitt framtida hem precis som det ser ut på pinchos; lite cirkus feeling med mycket rött och sammetsmaterial. Fantastiskt!
 

Har ni varit där och vad tycker ni isånnafall? Har hört både bra och dåligt, men själv tycker jag som sagt att det är ett riktigt coolt ställe. 
 
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 

svenskt tenn

| inspo
Om jag måste välja något som gör mig lite extra pirrig i magen så är det skandinavisk design; både inredning och kläder. Ett hem fyllt av just det är min dröm, mitt mål. Jag bara älskar att klicka mig runt på Svenskt Tenns hemsida och drömma lite, ibland klicka hem något fint att pryda mitt lilla hem med. Det är liksom som magi när det där, om än lilla, paketet kommer hem. Svenskt Tenn magi!


 
 
(Alla bilder kommer från www.svenskttenn.se)
 
Min kärlek har sträckt sig så långt att jag skrivit ett arbete i skolan om Estrid Eriscon, grundaren av Svenskt Tenn och bolaget i sig. Älskar älskar älskar!
 
 

a dash of violet

| skönhet
Hej på er! Regniga oktober har tagit Malmö med storm (bokstavligen...). Grått och dystert är orden som präglar staden. Trist tycker jag, men samtidigt ett perfekt tillfälle för mig att öva på att vara positiv. Lite regn? So what! Inte det lättaste att helt ändra sitt tankesätt, men viktigt att öva, öva, öva. 
I dessa gråa tider passar det ju dessutom perfekt att själv vara lite extra färgglad, något som jag numera är. Har länge velat testa på någon lite "galen" hårfärg så som rosa eller blå och nu har det blivit av.
Jag är lilahårig! Say what. 
 
 
Färgen är temporär och går ut efter någon tvätt eller så, men kul att testa! Färgen jag använt heter "Vivid Violet" och är från Maria Nilas colour refresh serie. Efter tre försök fastnade äntligen färgen, mitt tips är att inte blanda ut med mycket balsam alls!
 

Härligt att prova nya saker och visst blev det fint?! 

glossy loafer ☼

| nytt